Continut Flash Player

Home

ContactLINK-URI UTILE

Catalog cutii

Catalog FEFCO

Tipuri cutii


AMBALAJE CUTII

Produsele finite obţinute prin procesarea cartonului ondulat sunt ambalajele, în majoritate cutii, într-un număr foarte mare de tipuri şi dimensiuni. Se pot realiza şi lădiţe, cât şi accesorii de prezentare, displayere.

Pe plan internaţional s-a adoptat o codificare specifică industriei cartonului, respectiv tipurilor constructive ale cutiilor din carton ondulat, clasificare realizată de către Federaţia Europeană a Producătorilor de Cutii de Carton Ondulat (FEFCO), înfiinţată în anul 1952, cu sediul la Bruxelles, guvernată de legiile belgiene. Această clasificare s-a realizat pentru a veni spre întâmpinarea clienţilor.

                                                         


TIPURILE CONSTRUCTIVE DE CONFECŢII FEFCO

1.Role şi plăci de carton ondulat.
2.Cutiile pliante sunt formate dintr-o bucată cu o articulaţie lipită, capsată sau lipită cu bandă, care are ambele capete sub formă de clape. Aceste cutii sunt transportate pliate, gata de folosire şi necesită închiderea clapelor.
3.Cutiile telescopice sunt formate din una sau mai multe bucaţi şi sunt prevăzute cu un capac ce se pune pe corpul cutiei.
4.Cutiile tip dosar sunt formate de obicei dintr-o singura bucata de carton. Fundul cutiei este îndoit pentru a forma pereţii şi capacul. Cutiile pot fi aranjate şi fară lipire sau capsare. Dispozitive de închidere, mânere pot fi încorporate în design.
5.Cutiile glisante sunt formate din ansambluri glisante (manşoane) ce se îmbină în direcţii diferite unele în altele. Acest tip include deasemenea şi manşoanele glisante.
6.Cutiile rigide sunt formate de obicei din două bucăţi separate şi un corp ce necesită capsare sau o operaţie similară înainte de a fi folosite.
7.Cutiile gata lipite sunt compuse dintr-o singura bucată, sunt transportate pliate şi gata de a fi folosite printr-o simplă aşezare.
9.Accesoriile interioare cum ar fi captuşeli, divizoare, etc., fie sunt legate de designul cutiei sau sunt considerate părţi separate.

Aceste tipuri constructive de cutii şi accesorii se obţin prin ştanţare orizontală, verticală (utilaj Bobst) sau rotativă, şliţuire în linie (utilaje Martin, Gandossi, Emba, Piemonte, Jumbo).

Pentru un aspect comercial atrăgător se practică imprimarea în 1-4 culori, procedeu ce se realizează flexografic şi serigrafic. În anii ’70 a apărut un alt procedeu de finisare a cutiilor de carton. Caşerarea este procedeul prin care o imagine imprimată pe un suport (de obicei din hârtie) se fixează pe un carton prin intermediul unui adeziv lichid.Ea se poate executa manual sau cu ajutorul diverselor utilaje specializate, obţinându-se o imprimare în 7 culori. 
Biopack.ro
   
Cutii.info
   
Ambalaje.biz
   
BiopackGroup.com
 
 
Cutiidincarton.ro
   
Ambalaje.net
   
PlaciDinCarton.ro
   
CartonOndulat.ro
 
 
CartonOndulat.com
   
Cutii.org
   
e-AmbalajeDinCarton.ro
       

HOME    |    Despre Ambalaje    |    Ambalaje Carton    |    Ambalaje Cutii    |    Categorii Ambalaje    |    Tipuri de Ambalaje    |    Contact


Copyright © 2011 e-AmbalajeCarton.ro | Termeni și condiții